Android vagy iPhone?

Android vagy iPhone?

Az első Android telefon megjelenése óta állandó dilemma az okostelefon-felhasználók közt, hogy melyik operációs rendszert futtató készüléket érdemes megvenniük. Android vagy iPhone? Esetleg Windows Phone? A kérdésre sosem volt egyszerű egyértelmű választ adni, és egyre kevésbé az.

Ha valaki számára csak az a fontos, vagy az a legfontosabb, hogy minél olcsóbban kapjon egy használható okostelefont, az ne is olvasson tovább! Neki egyértelműen egy Android telefon való. Valami feltörekvő kínai modell, az ismeretlen gyártóktól mondjuk a Xiaomi Redmi szériáig. Ezek a telefonok szinte nevetséges pénzekért tudnak egész kellemes hardvert felmutatni. De tényleg, ilyen 30-50 ezrekért már használható telefont kapni. Persze, ezek messze nem csúcstelefonok, a kameráik többnyire meg sem közelítik a piac csúcsának árnyékát sem, de netezni, facebookozni, levelezni, navigálni tökéletesen lehet velük.

Itt már bejön az Apple menőségfaktora, a széthajthatós Samsung és a kifordítható LG méregdrága szintje és igazából ezek azok a dolgok, amiért a legfelsőbb szinteken már nem az árak fognak dönteni, hiszen mondjuk egy Samsung csúcsmodell nagyjából annyiba kerül, mint egy csúcs iPhone, még akkor is, ha a kihajthatós szuperexkluzív típusokat kivesszük az egyenletből.